Ledare 4 2015 – Man ser och hör det man vill

av admin den 26 november, 2016

Alla har alltid något på gång och det är så lätt att man hamnar i sitt lilla ekorrhjul. Man ställer klockan, går till jobbet, ler och assisterar. Sedan hem, laga middag, kanske pusta ut i soffan framför något av alla program på tv:n.

När hinner tandsköterskan fundera på vad hon eller han arbetar med, läsa mailen, tidningen du håller i handen just nu, söka någon vidareutbildning eller varför inte hitta någon trevlig föreläsning att lyssna till?

Svenska Tandsköterskeförbundet försöker att visa framfötterna och synas på sociala medier, på riksstämman, i Almedalen, på skolorna, på myndigheterna och inte minst genom denna tidning. Ändå får vi allt som oftast höra: Det har jag aldrig hört, eller sett. Hur är det möjligt?

Är det verkligen så att en tandsköterska inte har tid att läsa mailen, tidningen eller saknas intresset?

Vi har försökt göra upprop för att påkalla uppmärksamhet och berätta hur viktigt det är att man är med och stöder sin yrkesgrupp för att göra vår gemensamma röst hörd och framför allt stärka tandsköterskans status. Det måste inte innebära att man inte aktivt engagerar sig, det räcker med att bli medlem. Men, den djungeltrumman hörs väldigt dåligt – varför?

Nu är vi ett fantastiskt förbund med en styrelse som brinner för att STF ska få finnas kvar. Vi är kontaktförbund mot olika myndigheter och senast i september träffade vi myndigheten för yrkeshögskolan och diskuterade vår kursplan och intagningsrutiner. Vi blev också informerade om tillsyner av utbildningar. Denna dialog är av yttersta vikt för att upprätthålla vår nationella utbilningsplan och bibehålla den yrkesmässiga kvaliteten på alla blivande tandsköterskor.

Tandsköterskeförbundets överlevnad står dock på spel och läget börjar bli mycket allvarligt för att inte säga kritiskt. Vi behöver bli flera medlemmar. Men hur går vi tillväga? Nu kastar jag bollen till dig som inte är med eller till dig som känner någon som inte är med. Vi behöver ditt engagemang. Vi har fått många nya medlemmar under året. Tyvärr lämnar lika många, vilket till stor del beror på pensionsavgångar. Alla behöver nu kraftsamla, tillsammans, för förbundet.

susanneKom och besök oss på riksstämman i Göterborg. Vi finns i egen monter. Glöm inte nominera någon till årets tandsköterska 2016. När du ändå är där så anmäl dig även till STF:s konvent 2016, den 4-5 februari. Vi ses!

Susanne Nordberg
Ordförande
svenska tandsköterskeförbundet

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: