Ledare 6 – Årets Rolls Royce-konferens

av admin den 13 mars, 2014

Jag är så glad och stolt över att kunna erbjuda en yrkeskonferens framtagen specifikt för tandsköterskor. När man sedan får höra spontant av årets deltagare att de tycker detta är ett Rolls Royce-arrangemang blir man rörd.

Förra året började vi med vår konferens i denna nya form. Det var då vi för första gången utsåg Årets Tandsköterska, vilket vi även gjorde i år. När jag fick höra hur förra Årets Tandsköterska hade upplevt sitt år kändes det att vi verkligen hittat rätt. Hon hade blivit uppvaktad med blommor, tårtor och pengar, blivit intervjuad av olika tidningar, och hennes utmärkelse hade gett avtryck över hela året. Det blev verkligen som vi hade hoppats – eller kanske lite bättre ändå. Och det är så sant, det Joakim Isaacsson hos vår medarrangör ApoEx säger: vi är en yrkeskår som är ovärderlig.

Syftet med Årets Tandsköterska är att lyfta denna fantastiska yrkeskår. Tandsköterskan som blivit nominerad blir en fantastisk representant för tandsköterskorna. Årets Tandsköterska, Anita Sjulander Wennerberg, blev ordentligt överraskad då hon trodde att det var en kollega som skulle få priset. Det var även lite speciellt när utmärkelsen skulle delas ut: presentationen gjordes av landstingsrådet Gustav Hemming från Stockholm, och självaste Hollywoodfrun Maria Montazami skickade en väldigt fin hälsning till Anita.

Vår yrkeskonferens hade även rekordtryck från utställare som ville vara med och visa sina produkter. Den andra dagen var inte bara dentalbranschen utan även exempelvis arbetsskor, Praktikertjänst och Länsförsäkringar med, flera vilket gjorde det intressant att båda dagarna besöka utställningen.

Sedan alla dessa fantastiska föreläsare. Man bara sitter och njuter av att inspireras, få tips och bli berörd. En föreläsare berörde mig så att jag kom fram till att jag aldrig ska ro över en ocean, medan en annan fick mig att bli nyfiken på att ta ett dopp i en vak. Det jag också fick med mig var att det är viktigt att ta hand om sig och inte skjuta allt på framtiden då vi lever här och nu.

Sammantaget så kändes det som en hel familj samlats för att umgås i två dagar. Man vill aldrig att det ska ta slut!

Nu ska styrelsen njuta några dagar. När du läser detta har planeringen för nästa års yrkeskonferens redan börjat, så glöm inte att hålla utkik efter mer information om hur du ska anmäla dig.

susanneSedan vill jag avsluta med att berätta att jag fått en del feedback på min förra ledare. Jag vill förtydliga mig och meddela att skattereglerna säger att arbetsgivaren inte kan ta privata medlemsavgifter, då de inte är avdragsgilla. Skulle arbetsgivaren välja att betala medlemsavgiften i STF blir det en förmånsbeskattning för arbetstagaren. Det finns dock inget som hindrar att arbetsgivaren betalar detta som en förmån helt privat. Det jag vill lyfta är att arbetsgivaren borde tycka att det finns flera fördelar med att stå för medlemsavgiften för tandsköterskan, då pengarna kommer tillbaka i form av billigare kurser, kunskapshöjning och en personal som trivs. Vi får ha som mål att påverka så arbetsgivaren får lättnader för att premiera sin personal med bland annat betalning av medlemsavgift som är relaterad till yrket.

SUSANNE NORDBERG
ORDFÖRANDE

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: