Ledare 4 2016 – Ta mark! Ta plats!

av admin den 26 november, 2016

Nu är det dags igen för den årliga odontologiska riksstämman. STF har som sig bör en egen monter där ni är hjärtligt välkomna att besöka oss!

Jag är också otroligt stolt över att STF skall vara med i en föreläsning om samarbetet inom Norden där STF har varit med och tagit fram ett gemensamt utbildningsprogram för tandsköterskor i Norden.

Projektet har pågått sedan ett par år tillbaka och har varit mycket intressant och givande, då vi fått lära oss hur en tandsköterskeutbildning ser ut i Norge och Danmark. Sammanfattningsvis kan man säga att vår utbildning i Sverige håller hög kvalité men utvecklingsmöjligheterna är bättre i både Norge och Danmark.
När jag läste Karin Sjögrens inlägg i förra numret om att starta en klinik med sin tandsköterska log jag för mig själv och tänkte hur många tandläkare har dessa tankar och hur många tandsköterskor tänker detsamma?

Idag är det många kompetenta tandsköterskor som håller i trådarna inom både privat tandvård och folktandvård. Men hur många tandsköterskor är helt egna företagare?

Detta ämne har det varit väldigt tyst om då man som tandsköterska har väldigt svårt att starta eget företag. Utmaningarna är många. Den största är förmodligen hur kliniken ska finansieras. Därför blir jag glad när någon tar upp ämnet och kanske med det öppnar lite flera dörrar för tandsköterskorna.

Idag finns det inte många kedjor (om ens någon) som accepterar en tandsköterska som ansvarig för kliniken, likvärdig som om det skulle varit en tandläkare.
Det finns så många duktiga tandsköterskor att jag vågar säga: Ta mark! Ta plats! För Ni är bäst.

susanneJag vill också pusha för att Ni ska komma ihåg att anmäla er till STF:s Yrkeskonferens i februari. Det bästa stället att träffa kollegor på och lyssna till många fantastiska föreläsare.
Väl mött!

Susanne Nordberg
Ordförande
svenska tandsköterskeförbundet

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: