Bli en av 10 500 Tandsköterskor
TILLSAMMANS MED oss STF

Hoppa till innehåll

Talare

Michael Silvestri
Enhetschef på E hälsomyndigheten

Om hur hälsodata ska bli tillgängliga i hela vårdkedjan, oavsett vilken vårdgivare det är och var i landet vården bedrivs.


Maria Hägg, Freya Johansson, Johanna Ögren
Innovationskliniken IDUN

Följ med på Folktandvården Västerbottens innovationsresa. Hur det nya flödesarbetssättet med stöd av app erbjuder variation och kompetensutvecklingsmöjligheter för tandsköterskor.


Peder Remman, Sofia Sognefur
Boneprox

Hur digitalisering och artificiell intelligens (AI) omformar tandvårdsbranschen. Hur tandsköterskor kan använda digitala verktyg för att förenkla sin vardag och öka effektiviteten samt tryggheten i behandlingsplanering och dialogen med patienten.


Therese Wendin
Specialisttandsköterska Orofacial medicin

Therese kommer att prata om två områden.
Del 1 handlar om ”Att arbeta med svårt sjuka patienter – inte bara munvård”.
Del 2: ”Att arbeta med Geriatriska patienter  – den äldre munnen”.


Pia Gabre
Övertandläkare vid Institutionen för kirurgiska vetenskaper

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är vanliga hos både barn och vuxna. Vad innebär diagnosen innebär och hur kan tandvården anpassa råd för egenvård och sina arbetssätt så att behandlingar kan genomföras.


Carl-Fredrik Arnelund
Chef för specialisttandvården i Örebro Län

Hur det nationella erosions-indexet fungerar och hur det är tänkt att användas. C-F kommer också att prata om tandsköterskans roll och teamsamarbetet på en klinik.


Robert Schibbye
Psykolog och forskare vid Karolinska Institutet

Hur uppstår tandvårdsrädsla, vilka olika typer av tandvårdsrädda finns det och vad finns det för sätt hjälpa de drabbade? Att tandvården kan lära sig att hantera patienter med tandvårdsrädsla är en viktig del för att kunna ge alla människor en god tandhälsa.


Charlotte Wåhlin
Biträdande Professor, Med. Dr.
Leg. fysioterapeut/ergonom

Hur man kan skapa bättre arbetsmiljö inom tandvården. Region Östergötland och Linköpings Universitet har nyligen påbörjat en studie för att ta reda på hur arbetsmiljön ser ut inom tandvården.


Rebecka Ullholm & Helena Wall
Ergodesign

Genom en workshop där teori blandas med praktik kommer vi att gå igenom allt från hur yttre belastning sliter på kroppen till rätt arbetsteknik. Hur sitter man rätt, hur bör man greppa utrustning på rätt sätt och hur man hanterar stress?


Linnea Nilsdotter & Therese Saurow
Hygien-i-tandvård Konsulterna

HIT-konsulterna kommer att prata om förrådshantering inom tandvård och ge uppdaterad informationen inom området vårdhygien.


Ida Kjos
Inspirationsföreläsare, poddare, jurist

Ida kommer att avsluta Yrkeskonferensen med en riktig energiboost!
”Under min föreläsning tar jag publiken genom en resa i självutveckling”.